
Suroviny
- 300 g hladká mouka
- 25 g droždí
- 1 ks vejce
- 1 žloutek
- 100 ml mléka
- 70 g másla
- 60 g cukru moučka
- špetka soli
- Náplň:
- 90g vanilkový termix – kupovaný
- skořice dle chuti
- 2 lžičky vanilkového pudinku Créme Olé
Postup přípravy receptu
-
Připravila jsem si kvásek, do půlky vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala lžičku cukru a lžičku mouky a nechala jsem kvásek vzejít na teplém místě.
-
Následně jsem si připravila náplň. Smíchala jsem termix s pudinkem od Dr. Oetker a skořicí a nechala v misce.
-
Nastrouhala jsem si povolené máslo při pokojové teplotě a nechala na talířku.
-
Do misky jsem prosila mouku, cukr, špetku soli, nastrouhané máslo a směs promíchala.
-
Do sypké směsi jsem poté přidala vejce, další část mléka a vzešlý kvásek.
-
Zpracovávala jsem těsto vařečkou ale poté jsem těsto dalá na vál a ručně jej hnětla do jemné konzistence.
-
Těsto jsem vrátila zpět do misky a nechala kynout 2 hodiny.
-
Rozehřála jsem si troubu na 180 °C.
-
Těsto jsem válečkem uválela na plát, který jsem potřela krémem z termixů.
-
Plát jsem zabalila jako roládu. Vzniklou roládu jsem opatrně pomoučeným nožem rozkrojila napůl podélně, ale na cípu těsto nechala v celku.
-
Vznikla mi „šála“ s dvěma cípy, které jsem přes sebe zamotala a poté zamotané cípy otočila do věnce.
-
Věnec jsem položila na plech vyložený pečícím papírem a pomašlovala žloutkem.
-
Věnec se mi zdál měkký a slily se mi cípy dohromady :(.
-
Pekla jsem jej 40 minut na 180 °C.
Poznámka od kuchařky
VĚNEC JSEM ZKOUŠELA POPRVÉ.








