
Suroviny
- Náplň:
- skořice (hodně)
- jogurt Jogobella pečené jablko a skořice
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 150 g cukru moučky
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce oleje
- 1 vejce
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
Postup přípravy receptu
-
Smíchala jsem si všechny sypké ingredience dohromady a do nich přidala zbytek „mokrých“.
-
Vypracovala jsem tužší těsto – upravte si buď přidáním mouky nebo vody. Příště jej udělám hutnější, neb se mi při pečení rozjelo. Přidám tedy více mouky.
-
Těsto si rozdělím na dvě stejné části a vyválím si kulaté pláty.
-
Jeden z nich potřu jogurtem a posypu skořicí, na něj přiklopím druhý plát.
-
Od prostředku si nožem nakrájím trojúhelníčky – nedokrojit do špičky u středu, nesmí se jakoby odkrojit, ale zůstat u té špičky vcelku.
-
Pláty přetočím dvakrát do stran a přendám na plech vyložený pečícím papírem.
-
Doporučuji, pokud to bude možné, točit i krájet části už na plechu, špatně se mi to přenášelo.
-
Pekla jsem 30 minut na 180 °C.
Poznámka od kuchařky
Je to hodně suché, kdo nemá rád, doplní si třeba marmeládu nebo dá jiný krém.