![Smetanové vepřové ragú_5ff7cb0999702.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/smetanove-veprove-ragu_5ff7cb098b013.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g vepřové plece
- 1 lžíci sádla nebo oleje
- 1 cibuli
- 100 ml smetany ke šlehání
- 300 ml vývaru
- 1 stroužek česneku
- 1 vařené vejce
- kousek mrkve
- kousek cukety
- 5-6 kapustiček ( zeleninu můžeme použít i jinou )
- 1/2 červené papriky
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- solamyl nebo instantní jíšku
- sůl
- pepř
- papriku sladkou
- papriku pálivou
Postup přípravy receptu
-
Na sádle lehce osmažíme cibuli, přidáme česnek a maso necháme zatáhnout. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, při zmírněné teplotě.
-
Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. K masu přidáme zeleninu, nakrájenou na menší kousky, pod pokličkou podusíme na skus, přidáme protlak a zalijeme smetanou, ve které jsme dle potřeby rozmíchali 1-2 lžičky solamylu.
-
Bez pokličky povaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem. Na talíři doplníme vařeným vejcem a nasekanou natí jarní cibulky.
Kuchařka: Marie Svarcova