Vepřová panenka a salát

59
- reklama -

Suroviny
2 porce

panenka
vejce
brambory
sůl
pepř
olej
salát
paprika čerstvá
kukuřice
ocet
cukr
kmín
0,5 litru vody

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na medailonky. Osolíme, opepříme.

  2. A na rozpalované pánvi ji osmahneme z každé strany 4 minuty.

  3. Salát ochutíme:
    1 velká lžíce octa, 1 malá lžíce cukru, 1 malá lžíce soli, 0,5 litru vody a špetku pepře. Brambory upečeme v grilu se solí a kmínem.

Poznámka od kuchařky

Doba smažení závisí na tom, jak hrubé medailonky nakrájíte. Panenka by měla být trochu růžová. Rozkrojte ji a zkontrolujte. Jak bude málo, tak ji můžete nechat dojít v alobalu – uděláte kapsu z alobalu a panenku tam zabalte na 5 minut.