
Suroviny
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 2 žloutky
- 90 g cukru moučka
- 230 ml vlažné vody
- 42 g čerstvé droždí
- Krém:
- 1 sáček vanilkový pudinkový prášek
- 100 ml zakysaná smetana
- 100 g vanilkové pomazánkové máslo
- rozinky dle chuti
- kakao
Postup přípravy receptu
-
Náplň:
Smíchám prášek se zakysanou smetanou (nevařím jej) a s vanilkovým pomazánkovým máslem, krém jsem nechala v lednici. -
Těsto:
Ze lžičky vlažné vody, lžičky cukru, špetky soli a lžičky mouky a celého rozdrobeného droždí nechám vzejít kvásek. -
Cukr moučku a 2 žloutky utřu do pěny.
-
Smíchám prosáté mouky, rozinky a kakao.
-
Do moučné směsi přidám utřený cukr s vejci, rozpuštěné máslo, vzešlý kvásek a postupně přilévám vlažnou vodu a zpracovávám těsto.
-
Nechala jsem jej kynout na teplém místě 1 hodinu, poté jsem jej ještě jednou zpracovala a opět nechala kynout další 3 hodiny.
-
Těsto jsem si rozdělila na válečky, které jsem si rozprostřela a potřela vanilkovým krémem a smotala do rolád.
-
Takto naplněné rolády jsem naskládala na sebe na plech a zafixovala špejlemi.
-
Peču v horkovzdušné troubě na 180 °C zhruba 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Pomazánkové máslo vypadá takto : http://www.prkonektor.cz/pro-media/zdrave-mlsani-s…
Na řezu to vypadá, jako by na mě ta buchta křičela a byla dost rozčílená, měla jsem vetší plněný váleček uprostřed, menší kolem velkého a nahoru spletené do sebe menší válečky (roládky), asi to udělalo onen „efekt“ .