Popletená vanilková kynutá buchta

63
- reklama -

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
100 g másla
2 žloutky
90 g cukru moučka
230 ml vlažné vody
42 g čerstvé droždí
Krém:
1 sáček vanilkový pudinkový prášek
100 ml zakysaná smetana
100 g vanilkové pomazánkové máslo
rozinky dle chuti
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Náplň:
    Smíchám prášek se zakysanou smetanou (nevařím jej) a s vanilkovým pomazánkovým máslem, krém jsem nechala v lednici.

  2. Těsto:
    Ze lžičky vlažné vody, lžičky cukru, špetky soli a lžičky mouky a celého rozdrobeného droždí nechám vzejít kvásek.

  3. Cukr moučku a 2 žloutky utřu do pěny.

  4. Smíchám prosáté mouky, rozinky a kakao.

  5. Do moučné směsi přidám utřený cukr s vejci, rozpuštěné máslo, vzešlý kvásek a postupně přilévám vlažnou vodu a zpracovávám těsto.

  6. Nechala jsem jej kynout na teplém místě 1 hodinu, poté jsem jej ještě jednou zpracovala a opět nechala kynout další 3 hodiny.

  7. Těsto jsem si rozdělila na válečky, které jsem si rozprostřela a potřela vanilkovým krémem a smotala do rolád.

  8. Takto naplněné rolády jsem naskládala na sebe na plech a zafixovala špejlemi.

  9. Peču v horkovzdušné troubě na 180 °C zhruba 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Pomazánkové máslo vypadá takto : http://www.prkonektor.cz/pro-media/zdrave-mlsani-s…

Na řezu to vypadá, jako by na mě ta buchta křičela a byla dost rozčílená, měla jsem vetší plněný váleček uprostřed, menší kolem velkého a nahoru spletené do sebe menší válečky (roládky), asi to udělalo onen „efekt“ .