Suroviny
- Těsto:
- 50 g rýžové krupičky
- 50 g jemně mleté ovesných vloček
- 500 ml mléka
- lžíce pudinkového prášku
- lžíce medu
- 30 g vlašských ořechů
- Náplň:
- 500 g měkkého polotučného tvarohu
- 3 vejce
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce hnědého cukru
- mražené ovoce
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, pudinkového prášku, vloček a krupičky uvařte kaši a oslaďte ji medem. Kaše by neměla být úplně tuhá, měla by být ale uvařená dohusta.
-
Přimíchejte do ní mleté ořechy a rozetřete do koláčové formy na pečící papír.
-
Dejte těsto péci na 180°C asi na 15 minut a mezitím si připravte náplň.
-
Smíchejte tvaroh, žloutky, cukr, přidejte ušlehaný sníh z bílků. Můžete přidat i šťávu z rozmrzlého ovoce.
-
Natřete na rozpečený koláč (pod tvaroh můžete nadrobit sušenky), nasypte ovoce a pečte ještě asi 30 minut, pak nechte vychladnout a můžete podávat.
-
Pokud použijete tvaroh z vaničky a drobné ovoce a náplň se vám bude jevit příliš řídká, nechte ji chvíli na koláči zapéci a teprve pak přidejte ovoce. Zabráníte tím tomu, že se vám úplně nepropadne do tvarohu.