
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 2 lžičky mleté kávy
- 0,5 – 1 lžička mletého chilli
- 1 lžička římského kmínu
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1/2 lžičky třtinového cukru
- 1 – 1,5 lžičky soli
- 3 lžíce olivového oleje
- 400 g krůtích prsou vcelku
- Celerový salát:
- 1/2 bulvy celeru
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžičky ostré hořčice (dala jsem ostrou hrubozrnnou)
- 2 lžíce citrónové šťávy
- sůl
- sekaná petrželka
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na marinádu smícháme, maso s marinádou potřeme a uložíme ho přes noc do chladu v uzavřené nádobě.
-
Druhý den maso přendáme do pekáčku a přikryté poklicí nebo alobalem pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut. Hotové maso necháme vychladnout.
-
Celer oloupeme a nakrájíme na tenoučké nudličky velikosti sirek. Pokapeme ho citrónovou šťávou. Vmícháme do něj zakysanou smetanu, majonézu, hořčici, sůl a sekanou petrželku.
-
Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme na porci hotového salátu.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Kuchařka z románu s vůní kávy a špetkou skořice. Je opravdu výborný 🙂
Kuchařka: Angel 666