
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky veky nebo toustu
- 4 vejce
- máslo
- bazalka (nebo jiné oblíbené bylinky)
- sůl
- pepř
- petrželka nebo pažitka
- nastrouhaný sýr
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu na 200 °C. Tousty pomažeme máslem.
-
Bílky opatrně oddělíme od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
-
Do hotového zamícháme bazalku a poklademe na tousty. Uprostřed uděláme důlek a opatrně položíme žloutek.
-
Osolíme, opepříme a vložíme do vyhřáté trouby. Zapečeme do zlaté barvy a ztuhlosti žloutků jak máte rádi. My raději tekutější, případně to přikryjeme alobalem. Horké zasypeme sýrem a petrželkou.
Kuchařka: mika59