Pikantní lilek na zázvoru

86
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 lžíce oleje
2 vrchovaté lžičky drobně nastrouhaného zázvoru
2 stroužky česneku
1 lilek
2 lžíce sojové omáčky
chilli koření nebo pikantní pasta, např. Sambal Oleek
sezamové semínko
čerstvé zelené bylinky:
petrželka
pažitka
koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek.

  2. Přidáme na kostičky nakrájený lilek, zakápneme sojovou omáčkou a dochutíme chilli kořením. Podlijeme asi 1 dcl vody a pod pokličkou za občasného zamíchání dusíme doměkka.

  3. Servírujeme posypané sezamem a nasekanými bylinkami.

Poznámka od kuchařky

Ač mám obvykle ráda zeleninu mírně křupavou, v tomto jídle vařím lilek opravdu doměkka, až částečně do rozvaření, vznikne tak hustší omáčka a krásně lilek do sebe velmi dobře natáhne všechny chutě zázvoru, sojové omáčky i chilli koření.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.