- reklama -
Suroviny
- 120 g lososa bez kostí a kůže
- 40 g střídky z bílého toustového chleba (bez kůrky)
- 50 – 100 ml smetany
- sůl, pepř
- 1/2 lžičky citrónové kůry, nejlépe z bio citrónu
Postup přípravy receptu
-
Střídku z toustového chleba nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme smetanou a necháme chvilku vsáknout.
-
Lososa rozmixujeme, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou kůru a po částech vmícháme nasáklé pečivo. Je-li třeba, přilijeme trošku smetany.
-
Z hmoty tvoříme kuličky, vhodíme je do vařící vody a vaříme 5 minut. Vyndáme na talíř, necháme okapat a přidáme každému podle chuti do polévky.
Poznámka od kuchařky
Máme vyzkoušeno, že jsou výborné v brokolicové nebo špenátové polévce.
Kuchařka: Angel 666