
Suroviny
1 plech
- 200 g pšeničné celozrnné mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 80 g rozehřátého kokosového oleje (či jiného oleje)
- cca hrnek rostlinného mléka
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
- datlové pyré:
- 200 g vypeckovaných sušených datlí
- 200 ml vody
- 2 lžíce lněného semínka
- cca 400 g čerstvých vypeckovaných švestek
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si namočíme datle alespoň na 2 hodiny do 200 ml vody a můžeme rovnou přidat i lněné semínko, aby také nabobtnalo. Poté vše rozmixujeme na pyré.
-
Těsto je klasické kynuté, tudíž si připravíme kvásek z droždí, lžíce cukru a trochy vlažného rostlinného mléka. Kvásek zaprášíme moukou a necháme vzejít. Jakmile kvásek vzejde, smícháme jej s ostatními surovinami na přípravu těsta a vypracujeme hladké, vláčné těsto, které necháme vykynout.
-
Vykynuté těsto přemístíme na plech, ve kterém je pečící papír a rukama těsto rozprostřeme až do krajů. Na těsto nalijeme datlové pyré a nakonec přidáme švestky.
-
Pečeme asi 30 minut na 180 °C, dokud okraje nezezlátnou.
Poznámka od kuchařky
Pro inspiraci a další články se podívejte se na můj blog.
http://fitblogies.blogspot.cz/









