Tofu kuličky na zelenině

38
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 lahůdkové tofu
50 g kuskusu
2 lžíce solamylu
1 malá cibule
1 lžíce petrželové natě
1 lžička hořčice
1 lžička sójové omáčky
mletý pepř
sůl
Omáčka :
250 ml jogurtu
2 – 3 stroužky česneku
1 lžička olivového oleje
sůl
salát
rajčata
paprika červená
nebo jiná zelenina dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus zalejeme vriacou vodou a zakrytý necháme 5 minút stáť.


    Zobrazit celý recept

  2. Tofu, cibuľu, vňať, horčicu, solamyl a kuskus rozmixujeme. Dochutíme sójovou omáčkou, soľou a korením.

  3. Z masy tvoríme mokrými rukami guľôčky s priemerom asi 3 cm a ihneď ich vkladáme do horúceho oleja a vyprážame.

  4. Na taniere rozložíme narezanú zeleninu a vypražené guľôčky na ňu rozložíme.

  5. Podávame s cesnakovou omáčkou ( pemiešame jogurt s prelisovaným cesnakom, olejom a soľou ).

Poznámka od kuchařky

Masa na guľôčky nemá byť pevná, preto ich treba formovať mokrými rukami. Takže nezahusťovať ničím, aby neboli tvrdé, ale ostali jemné.