
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 150 g jáhel
- 600 ml vody
- 300 g jablek
- 80 g rozinek
- 50 g vlašských ořechů
- 2 vejce
- med
Postup přípravy receptu
-
Jáhly propláchneme vroucí vodou a dáme je vařit se špetkou soli na 15-20 minut. Měly by mít kašovitou konzistenci. Necháme mírně vychladnout.
-
Jablka neloupeme, nastrouháme nahrubo. Polovinu rozinek rozmixujeme spolu s vlašskými ořechy.
-
Jablka i oříškovou směs smícháme s jáhlami, stejně tak jako zbytek rozinek. Přidáme 1-2 lžíce medu.
-
Záleží na naší chuti a také na tom, jak sladká máme jablka.
-
Nakonec vmícháme 2 žloutky a ušlehaný sníh z bílků. Směs vlijeme do předem vymazané zapékací formy.
-
Dáme péct do vyhřáté trouby na 190 °C přibližně na 40 minut.
Kuchařka: Lucie_1986