Kokosová červená čočka

47
- reklama -

Suroviny

cca 150 g červené čočky
plátek másla
2 lžíce strouhaného kokosu
165 ml kokosového mléka (Franz Josef)
1 lžička mletého zázvoru
sůl
1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi na kousku másla restujeme strouhaný kokos dorůžova. Přisypeme čočku, přidáme kokosové mléko a dusíme doměkka. Průběžně podléváme vodou, spotřebovala jsem asi 3x naplněnou plechovku od použitého mléka. Přidáme zázvorový prášek, vydusíme zbytek kapaliny, osolíme a můžeme trošku okyselit citronem.


    Zobrazit celý recept

  2. Můžeme podávat jako přílohu k pečené či dušené zelenině, já dala i k masovým závitkům, kořeněným Tandoori masala a plněným sušenými švestkami.

  3. Indové by se z toho vepřového asi osypali, nám ta kombinace docela chutnala.

Poznámka od kuchařky

Kokosová mléka jsem vyzkoušela různá, toto je opravdu exclusive, obsahuje min. 60% kokosového krému.