- reklama -
Suroviny
- cca 150 g červené čočky
- plátek másla
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 165 ml kokosového mléka (Franz Josef)
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl
- 1 lžička citronové šťávy
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi na kousku másla restujeme strouhaný kokos dorůžova. Přisypeme čočku, přidáme kokosové mléko a dusíme doměkka. Průběžně podléváme vodou, spotřebovala jsem asi 3x naplněnou plechovku od použitého mléka. Přidáme zázvorový prášek, vydusíme zbytek kapaliny, osolíme a můžeme trošku okyselit citronem.
-
Můžeme podávat jako přílohu k pečené či dušené zelenině, já dala i k masovým závitkům, kořeněným Tandoori masala a plněným sušenými švestkami.
-
Indové by se z toho vepřového asi osypali, nám ta kombinace docela chutnala.
Poznámka od kuchařky
Kokosová mléka jsem vyzkoušela různá, toto je opravdu exclusive, obsahuje min. 60% kokosového krému.
Kuchařka: hosta