Květáková tempura

40
- reklama -

Suroviny
5 porcí

1 kg květáku Romanesco
150 g kukuřičného škrobu
75 g hladké mouky + na poprášení
kypřící prášek – špetka
cca 500 ml sodovky – vychlazené
vločková sůl
olej na smažení
Wasabi majonéza
majonéza
wasabi (podle chuti)
trocha citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Očistěný květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Ty pak nakrájíme na slabé plátky (3 mm). Plátky rozložíme a z obou stran poprášíme hladkou moukou.


    Zobrazit celý recept

  2. V misce smícháme škrob, mouku a kypřící prášek. Přiléváme sodovku a nožem promícháváme aby vzniklo hustší těstíčko.

  3. V pánvi rozehřejeme olej. Plátky květáku obalíme v těstíčku a smažíme. Asi 2 – 3 minuty z každé strany – dokřupava. Vyndáme na ubrousek a odsajeme přebytečný tuk. Na závěr osolíme. Majonézu promícháme s wasabi a citronovou šťávou (obojí podle vaší chuti). Podáváme s bramborem.

Poznámka od kuchařky

Tuze návyková verze české klasiky – smaženého květáku.

Zdroj – Apetit