
- reklama -
Suroviny
- fazole bílá velká – Bona
- protlak
- cibule
- mletá paprika uzená
- sádlo
- párky
- Dalamánky:
- 500 g žitné chlebové mouky
- 1 kl soli
- 1 kl cukru
- 5 pl oleje
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 1 droždí
Postup přípravy receptu
-
Přes noc namočíme fazole a uvaříme, vývar ponecháme.
Na sádle zpěníme cibuli a zaprášíme. Restujeme. -
Přidáme protlak a mletou papriku, poté fazole i s vývarem a krátce povaříme. Přidáme párky na kolečka a odstavíme, aby párky nepopraskaly.
-
Těsto na dalamánky vypracuji v pekárně, potom tvořím bochánky, které nakrojím a okmínuji.
Peču 40 minut na 180 C.
Kuchařka: Luucca









