Vepřové kostky na kmíně z pomalého hrnce

162
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g vepřového plecka
200 g vepřového boku
kmín
3 cibule
4 stroužky česneku
bobkový list
nové koření
150 ml červeného vína
Na knedlíky:
200 g listového špenátu
3 vejce
4 rohlíky
1,5 hrnku mléka
sůl
3 stroužky česneku
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, dáme kmín a vložíme do kastrolu, kde jsme osmažili cibuli.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme česnek, bobkový list, nové koření, víno, asi 2 hrnky vody a vložíme do pomalého hrnce, zapneme na L a „pomalíme“ asi 6 hodin.

  3. Na knedlíky si připravíme pánev, osmažíme cibulku, česnek a vložíme nasekaný špenát.

  4. Krátce restujeme, osolíme a opepříme.

  5. Připravíme velkou mísu, do ní nakrájíme rohlíky na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme žloutky a zamícháme. Vložíme připravený špenát a nakonec vyšlehaný sníh z bílků. Promícháme a dáme do 4 hrnků vymazaný máslem a vysypaný moukou.

  6. Hrnečky vaříme v kastrolu s vodou asi 30 minut.

  7. Hotové maso pak zahustíme a popřípadě dochutíme.