- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g vepřového plecka
- 200 g vepřového boku
- kmín
- 3 cibule
- 4 stroužky česneku
- bobkový list
- nové koření
- 150 ml červeného vína
- Na knedlíky:
- 200 g listového špenátu
- 3 vejce
- 4 rohlíky
- 1,5 hrnku mléka
- sůl
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, dáme kmín a vložíme do kastrolu, kde jsme osmažili cibuli.
-
Přidáme česnek, bobkový list, nové koření, víno, asi 2 hrnky vody a vložíme do pomalého hrnce, zapneme na L a „pomalíme“ asi 6 hodin.
-
Na knedlíky si připravíme pánev, osmažíme cibulku, česnek a vložíme nasekaný špenát.
-
Krátce restujeme, osolíme a opepříme.
-
Připravíme velkou mísu, do ní nakrájíme rohlíky na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme žloutky a zamícháme. Vložíme připravený špenát a nakonec vyšlehaný sníh z bílků. Promícháme a dáme do 4 hrnků vymazaný máslem a vysypaný moukou.
-
Hrnečky vaříme v kastrolu s vodou asi 30 minut.
-
Hotové maso pak zahustíme a popřípadě dochutíme.
Kuchařka: terezicka1