
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g kuřecích prsou
- 1 menší červená cibule
- 1 lžíce kokosového oleje
- višňový kompot
- růžová himalájská sůl
- pepř – 4 pepře
- kardamom
- skořice
- smetana
- rýže a červená quinoa
- (dělala jsem v poměru 3:1)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na menší nudličky a dáme do misky. Osolíme, opepříme, promícháme.
-
Ve vhodné pánvi rozpálíme kokosový olej, přidáme na drobno nakrájenou červenou cibulku a necháme zesklovatět.
-
Přidáme kuřecí maso, zprudka orestujeme asi 5 minut. Poté maso podlijeme šťávou z višňového kompotu a dusíme do měkka. Ke konci dušení přidáme skořici s kardamomem a višněmi. Nakonec přilijeme smetanu a necháme zredukovat asi 10 minut, případně směs dochutíme dle vlastního úsudku.
-
Quinoou propláchneme ve vroucí vodě, abychom se zbavili hořkosti, promícháme s rýží, zalijeme 2 – 3 násobkem vody a vaříme asi 15 – 20 minut podobně jako samotnou rýži.
Kuchařka: zizalka