
- reklama -
Suroviny
- 4 větší jablka
- 2 lžíce karamelového salka
- 2-3 lžíce medu nebo hnědého cukru
- 1 citronu na šťávu podle kyselosti jablek
- skořice
- 4 hřebíčky
- 3 lžíce chia semínek
Postup přípravy receptu
-
Jablka okrájíme (slupky necháme do čaje) a nakrájíme na kousky. Malinko podlijeme vodou a dusíme s kořením, cukrem a šťávou do měkka.
-
Přidáme salko a projedeme ponorným mixerem.
-
Na konec do zchladlého pyré dáme semínka necháme 2 hodiny vychladit.
-
Pyré je vhodné do jogurtu, tvarohu, na palačinky nebo na chleba s máslem, místo marmelády. Je to vlastně takový rychlý džem.
Poznámka od kuchařky
V lednici vydrží 4-5 dnů.
Kuchařka: mika59