
- reklama -
Suroviny
2 porce
- kuřecí prsa
- harissa
- máslo
- olej
- pepř
- brambory
- kmín
- sůl
- salát:
- 1 KL soli
- 1 PL octu
- 1 KL cukru
- špetka pepře
- 4 dl vody
- jarní cibulka
- rajčata
- polniček
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa jsem naložil den předem. Potřel jsem je harissou, pepřem, a polil slunečnicovým olejem. Uložil jsem do lednice.
-
Brambory uvaříme ve vodě, přidáme kmín a sůl. Jak jsou měkké, tak je rozšťoucháme.
-
Salát připravíme tak, že do misky nalijeme vodu, cukr, ocet, sůl, špetku pepře. Nakrájíme rajčata, jarní cibulku a vykoupeme je i s polničkem v připravené lázni.
-
Naložené maso vytáhneme z lednice, rozpálíme pánev, nalijeme olej a přidáme kousek másla. Smažíme asi 5 minut z každé strany. A nezapomeňte to posolit, dobrou chut.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá harissu, může dát pálivou papriku.
Kuchař: Drahos z kamene









