
- reklama -
Suroviny
- 1 menší syrový květák
- 1/2 hrnku strouhané mozzarelly
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
- 1 větší vejce
- 1/2 lžíce utřeného česneku
- 1/2 lžíce nasekané bazalky nebo lžička sušené
- 1/2 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 3/4 hrnku strouhané mozzarelly na posypání
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte pečící plech papírem na pečení.
-
Květák nastrouhejte na hrubém struhadle nebo mixujte, dokud strukturou nepřipomíná rýži.
-
Ve větší míse smíchejte rozmixovaný květák s ostatními surovinami.
-
Směs rovnoměrně rozprostřete na papír a pečte v předehřáté troubě 10 až 12 minut. Pak plech vyndejte z trouby a posypte mozzarellou.
-
Vraťte do trouby a pečte, dokud nezačne hnědnout. Nechte vychladnout a můžete pokrájet na libovolně velké kousky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: čarujeme.cz
Kuchařka: hosta