Lehký dortík s ovocem – jednoduchý i pro začátečníka

232
- reklama -

Suroviny
8 porcí

5 vajec
180 g cukru moučka
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce oleje
tuk na vymazání formy
mouka nebo kokos na vysypání formy
Krém:
1 smetana 33%
1 malý jogurt
1 panák ledové vody
marmeláda na potření korpusu (možné i na obarvení krému)
ovoce dle možností

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky a žloutky. Bílky vyšleháme s cukrem do tuha. Zašleháme žloutky, pak mouku s práškem do pečiva. Vznikne polotekuté těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Přelijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péci do předehřáté trouby na 170 °C cca 30 minut. Po upečení necháme 10 minut v otevřené troubě a pak úplně zchladnout ve formě, nebo hrnci – podle toho v čem pečete.

  3. Na krém ušleháme šlehačku s panákem ledové vody do tuha, nakonec vmícháme jogurt (šlehačem v pohodě). Můžeme obarvit marmeládou.

  4. Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme marmeládou, krémem, posypeme ovocem. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, naneseme krém a zdobíme ovocem.

  5. Nejlepší je, nechat přes noc v lednici a jíst druhý den.

Poznámka od kuchařky

http://cs.simplesite.com/builder/pages/preview3.as…

Korpus je nadýchaný, i když to není klasický piškotový. Ale nespadl a to mi jich spadlo hodně. Takže doporučuji. Je možné dort péct i v hrnci – jde vyklopit, ale doporučuji na vysypání kokos a rozhodně ho nechat úplně zchladnout, pak teprve vyklápět 🙂