- reklama -
Suroviny
1/2 l
- 1/2 l vodky (slivovice, kalvadosu)
- 125 g strouhaného zázvoru
- 6 lžic medu
- 1 citrón
Postup přípravy receptu
-
Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Nastrouhaný dáme do láhve s širším hrdlem.
-
Přidáme omytý, na kolečka nakrájený citrón, med a vše zalijeme vodkou, popřípadě slivovicí, kalvadosem.
-
Láhev uzavřeme a necháme louhovat 3 dny. Pak přes plátýnko scedíme, nalijeme do čisté láhve.
-
Užíváme denně malého panáka.
Poznámka od kuchařky
Zázvorový likér zde je, je však s cukrem a jsem přesvědčená, že chutná jinak. Tento likér je výborná prevence proti chřipce, osobně mám vyzkoušeno.
Kuchařka: JanaDorazinova