Halibut ve voňavé citrusovo-vinné marinádě

59
- reklama -

Suroviny

filety halibuta – počet dle velikosti a dle strávníků
Na marinádu:
šťáva ze 2 pomerančů
šťáva z 1 limetky
1 PL červeného balsamika
2 dcl suchého červeného vína (Merlot)
špetka skořice (nemusí být)
citronový pepř, sůl – dle chuti
2 PL oleje (slunečnicový, olivový…)

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu pečlivě promícháme, prošleháme. Nakrájené kusy ryby do ní vložíme a necháme alespoň 1 hodinu marinovat, alespoň jednou obrátíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Grilovací či jinou vhodnou pánev vytřeme olejem a rozpálíme. Vložíme porce ryby, polijeme marinádou a z každé strany opékáme cca 7 minut. Podle potřeby během opékání potíráme marinádou.

  3. Na talíři ozdobíme kousky pomeranče, salátem. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s pažitkou. Ale určitě je možná i rýže.

Poznámka od kuchařky

Halibuta jsem si kromě jiných ryb objednala zde a přišlo mi kilové balení filetu očištěné ryby, který už jsem si jen naporcovala dle sebe.

http://www.bonfood.cz/ryby-a-plody-more