- reklama -
Suroviny
- filety halibuta – počet dle velikosti a dle strávníků
- Na marinádu:
- šťáva ze 2 pomerančů
- šťáva z 1 limetky
- 1 PL červeného balsamika
- 2 dcl suchého červeného vína (Merlot)
- špetka skořice (nemusí být)
- citronový pepř, sůl – dle chuti
- 2 PL oleje (slunečnicový, olivový…)
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marinádu pečlivě promícháme, prošleháme. Nakrájené kusy ryby do ní vložíme a necháme alespoň 1 hodinu marinovat, alespoň jednou obrátíme.
-
Grilovací či jinou vhodnou pánev vytřeme olejem a rozpálíme. Vložíme porce ryby, polijeme marinádou a z každé strany opékáme cca 7 minut. Podle potřeby během opékání potíráme marinádou.
-
Na talíři ozdobíme kousky pomeranče, salátem. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s pažitkou. Ale určitě je možná i rýže.
Poznámka od kuchařky
Halibuta jsem si kromě jiných ryb objednala zde a přišlo mi kilové balení filetu očištěné ryby, který už jsem si jen naporcovala dle sebe.
Kuchařka: spagetka