
- reklama -
Suroviny
- 1/2 středně velké kapusty
- 2 brambory
- 1 větší mrkev
- kousek celeru
- cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- garam masala (chilli) – opatrně, jen na špičku lžičky
- mletý kmín
- mletý pepř
- podle potřeby sůl
- zeleninový vývar
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Kapustu nakrájíme na malé proužky, brambory, mrkev a celer na kostičky.
-
V hrnci na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli, přidáme nakrájenou kapustu, zeleninu, koření a za stálého promíchávání 5 minut restujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem, aby byla zelenina ponořená a vaříme cca 20-25 minut.
-
Nakonec vmícháme propasírovaný česnek a případně ještě dochutíme.
-
Pokud by byla polévka hodně hustá, přilijeme podle potřeby trochu horké vody.
Poznámka od kuchařky
Do polévky máslovou jíšku už nedávám, polévka je dostatečně hustá.
A protože jsem předchozí den dělala kapustové karbanátky s mletým masem, tak jsem udělala i několik kroket.
Kuchařka: radiator