Petrželovo-mrkvová polévka s rýžovými vločkami

72
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 větší petržel
1 větší mrkev
2 jarní cibulky
1 lžíce másla ghee
rýžová krupice
rýžové vločky
sůl nebo Solčanka

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, petržel a mrkev nastrouháme nahrubo.

  2. V hrnci rozpustíme máslo ghee a opražíme na něm cibulku. Zaprášíme rýžovou krupicí a přidáme nastrouhanou mrkev a petržel.

  3. Promícháme a necháme chvilku pražit, ale jen chviličku, aby se rozvinuly vůně. Zalijeme vodou a povaříme cca 15 minut. Přidáme rýžové vločky a necháme povařit dalších 10-15 minut.

  4. Na závěr dochutíme solí, případně Solčankou.

Poznámka od kuchařky

Máslo ghee se dá nahradit i normálním máslem.

Samozřejmě se dá použít i jiná krupice nebo vločky, s rýžovými je to jemnější. Pohankové se zase víc rozvaří.

Množství vloček záměrně neuvádím, záleží na každém, jak chce mít polévku hustou. Může se stát, že večer se polévka uvaří a ráno bude tak hustá, že v ní bude stát lžíce.

Každopádně je to vynikající polévka, když se udělá trochu hustější, tak se dá použít i jako hlavní jídlo (nebo k ní přikusovat rohlík). Když promrznete, tak vás pěkně zahřeje.