
Suroviny
4 porce
- 1 větší papriková klobása
- 2 plechovky fazolí ve slaném nálevu
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 červené papriky
- 100 ml vývaru
- 100 ml světlého piva
- 200 ml rajčatového pyré
- 1 lžička gulášového koření
- 1 lžičky mleté papriky
- 1 lžíci hladké mouky
- podle chuti:
- sůl
- pepř
- oregano
- strouhaný sýr
Postup přípravy receptu
-
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, zasypeme hladkou moukou a restujeme. Sundáme z plotny, dáme sladkou papriku, koření, zamícháme a vrátíme na plotnu. Za stálého míchání restujeme asi 2 minuty.
-
Přidáme fazole i s nálevem, na nudličky nakrájenou papriku, chilli papričku, zalijeme pivem, důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou za občasného míchání dokud paprika nezměkne.
-
Nalijeme rajčatové pyré, vývar a povaříme. Podle potřeby dochutíme.
-
Nakonec přidáme utřený česnek, necháme přejít varem, sundáme z plotny, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dojít, aby se česnek dobře rozležel.
-
Guláš na talíři posypeme sýrem.
Poznámka od kuchařky
Jednou jsem byla v mexické restauraci, kde jsem si dala jejich fazole, které byly posypané strouhaným sýrem. Když jsem pak dělala tento guláš, zkusila jsem ho taky posypat sýrem a manžel ho od té doby jinak nechce.
Většinou tento guláš dělám, když se nechci moc zdržovat s vařením.