- reklama -
Suroviny
- cca 500 g vařených fazolí (použila jsem naložené Černé oko i s nálevem)
- 1 lžíce křenu
- sůl
- 2 lžíce chia semínek
- 1 lžíce mletých lněných semínek
- 2 lžíce mletých ovesných vloček
- špetka vloček chilli
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme v míse a necháme asi 20 minut odstát, aby chia semínka a lněná semínka nabobtnala. Pak drží pohromadě fazole lépe než vajíčko.
-
Směs natlačíme pevně do formiček, šel by jistě upéci i koláč vcelku ve větší formě.
-
Pečeme asi 10-15 minut ve vyhřáté troubě na 170 °C.
-
Aby to nebylo jen zdravé, můžeme posypat osmaženou slaninou nebo dát jako přílohu k uzenému masu.
Kuchařka: hosta