- reklama -
Suroviny
8 porcí
- Těsto:
- 400 g nastrouhané mrkve
- 200 g špaldové mouky
- 2 bílky (vyšlehané do tuhé pěny spolu s toffee drops)
- 2 žloutky
- tofféé drops (Myprotein)
- 1 prášek do perníku
- 70 g vanilkového proteinu
- 40 g rozinek
- 125 ml plnotučného mléka (čerstvého)
- 1 jablko (rozmixovat)
- Krém:
- 350 g nízkotučného tvarohu
- 2 PL roztopeného kokosového oleje
- 1 jablko (rozmixovat)
- tofféé drops
Postup přípravy receptu
-
Nastrouhanou mrkev a jablíčko smícháme spolu s bílky, žloutky, rozinkami.
-
Postupně přidáváme mouku smíchanou s proteinem a práškem do pečení. Nakonec vmícháme mléko. Dáme péct na 35-40 minut na 180 °C.
-
Zatímco se peče korpus, připravíme si krém smícháním všech ingrediencí a dáme vychladit do ledničky.
-
Korpus necháme vychladnout a poté rozřízneme, pomažeme, a případně dozdobíme mrkví, ořechy, jablíčkem. Necháme přes noc v lednici.
Kuchařka: fitjane