![Vepřová játra s lečem_5ff7b74c57599.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/veprova-jatra-s-lecem_5ff7b74c44ee0.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g vepřových jater
- 1 malý rajský protlak
- 330 g zeleninového leča
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- olej
- voda
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na kostičky a orestujeme na drobně nakrájené cibuli s česnekem. Poté přidáme protlak, orestujeme a zalijeme vodou. Dusíme doměkka. Přidáme lečo, provaříme, opepříme a dochutíme solí. Můžeme dochutit sladkým kečupem a chilli.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýži nebo s bramborovými plackami a posypeme sýrem.
Kuchař: tomar5515