- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 středně velké brambory
- 1 středně velká kedlubna
- 1 větší mrkev
- 1 cm silný plátek másla
- 1 lžíce oleje
- 6 lžic vývaru nebo vody
- na špičku nože nastrouhaný muškátový oříšek
- sůl
- mletý pepř
- dále budeme potřebovat:
- 50 g slaniny
- 3-4 vejce
- sůl
- nasekané zelené bylinky
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme, nastrouháme na spirálkovém kráječi a promícháme.
-
Ve větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce osmažíme.
-
Osolíme,opepříme, přidáme muškátový oříšek a 6 lžic vývaru. Přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme 8 minut.
-
Mezitím nakrájíme slaninu na drobné kostičky a ve druhé pánvi ji necháme vyškvařit do zlatavé barvy. Přidáme rozklepnutá vejce, bylinky, špetku soli a za stálého míchání necháme srazit.
-
Míchaná vejce přidáme do pánve s podušenou zeleninou, opatrně promícháme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Zeleninu také můžeme nakrájet nožem na tenké nudličky a poté podusit na skus.
Pokud nechceme slaninu, vejce osmažíme na másle.
Kuchařka: Anna Kocikova