
- reklama -
Suroviny
3 – 4 porce
- 600 g brambor typu C
- 150-200 smetany 12%
- 2 lžíce másla
- 5 středních žampionů
- hrst (klidně i dvě) čerstvé natrhané bazalky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Oškrábané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme se solí do měkka. Smetanu ohřejeme. Žampiony nakrájené na kousky restujeme na lžíci másla. Stačí krátce, odstavíme a přidáme natrhanou bazalku.
-
Uvařené brambory slijeme, přilijeme ohřátou smetanu, zbytek másla a umícháme dohladka. Nakonec přimícháme žampiony s bazalkou (pár žampionu necháme na ozdobu) a ihned podáváme.
-
Mohou být jako přílohové, ale stačí k tomu třeba jen dobrý zeleninový salát.
Kuchařka: mika59