
- reklama -
Suroviny
            2 porce
							
    
- 500 g nemražené růžičkové kapusty
- 3 vrchovaté lžíce parmezánu
- ¼ hrnku olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- ½ granátového jablka
Postup přípravy receptu
- 
Nejprve si očistíme kapustičky – zahnědlé či zvadlé lístky vyhodíme, každou kapustu rozpůlíme, vyřízneme košťál (kdo nerad vyhazuje, dá do vývaru) a nakrájíme na jemňounké plátky. Přendáme do mísy a promneme rukama, aby se jednotlivé lístky oddělily. 
- 
Přidáme na jemno nastrouhaný parmazán, olivový olej a citronovou šťávu. Dochutíme čerstvě namletým pepřem. Parmazán je dost slaný sám o sobě, takže dosolí jen ten, kdo je vyloženě do slaného fanda. 
- 
Z půlky granátového jablka vyloupeme semínka a každou porci salátu jimi posypeme. 
Poznámka od kuchařky
Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro „bezlebkace,“ ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/
            Kuchařka: vylizanytalir
        
 
            