
- reklama -
Suroviny
- menší bulva celeru
- olivový olej
- koření na grilovanou zeleninu
- sůl
- pepř
- 200 g zakysané smetany
- lžíce olivového oleje
- 1-2 stroužky prolisovaného česneku
- pažitka
- petrželka
- bazalka
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Očištěný celer nakrájíme na 0,5 cm plátky (nemusí se vařit).
-
Smícháme olej s kořením a celer pomažeme.
-
Připravíme grilovací pánev nebo kontaktní gril.
-
Bez tuku nebo s minimem oleje plátky grilujeme z obou stran do zlaté barvy.
-
Smetanu smícháme s bylinkami, česnekem a kořením.
-
Podáváme teplé s dipem a zeleninovým salátem nebo jako přílohu třeba v létě ke grilovanému masu. To celer grilujeme společně s masem.
Poznámka od kuchařky
Je to dobré, tak akorát na skus. Hrubší plátky se už musí chvíli předvařit.
Kuchařka: mika59









