Grilovaný celer s česnekovo – bylinkovým dipem

101
- reklama -

Suroviny

menší bulva celeru
olivový olej
koření na grilovanou zeleninu
sůl
pepř
200 g zakysané smetany
lžíce olivového oleje
1-2 stroužky prolisovaného česneku
pažitka
petrželka
bazalka
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný celer nakrájíme na 0,5 cm plátky (nemusí se vařit).

  2. Smícháme olej s kořením a celer pomažeme.

  3. Připravíme grilovací pánev nebo kontaktní gril.

  4. Bez tuku nebo s minimem oleje plátky grilujeme z obou stran do zlaté barvy.

  5. Smetanu smícháme s bylinkami, česnekem a kořením.

  6. Podáváme teplé s dipem a zeleninovým salátem nebo jako přílohu třeba v létě ke grilovanému masu. To celer grilujeme společně s masem.

Poznámka od kuchařky

Je to dobré, tak akorát na skus. Hrubší plátky se už musí chvíli předvařit.