
Suroviny
4-5 porcí
- 1/2 balíčku čočky
- mrkev
- petržel
- cibule
- sůl
- pár kuliček Nového koření
- 3 vejce
- na zásmažku 1-2 lžíce hladké mouky
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Přebranou a propláchnutou čočku dáme vařit, přidáme mrkev, cibulku a petržel, sůl dle chuti, já dávám 3-4 kuličky nového koření, pokud máme petrželovou nať přidám ji do hrnce, pak ji celou vyjmu.
-
Když máme čočku měkkou, pustíme se do zásmažky. Tu dělá možná každý jinak, já nechám rozpustit kousek másla na mírném ohni a opražím v něm mouku.
-
Když máte polévku zasmaženou, rozklepněte si do misky jedno vajíčko, to v polévce rozmíchejte, další dvě rozklepněte a do polévky je dejte nerozmíchané. Budete mít krááásně uvařený celý žloutek a když se podaří, bude obalen krásně i v bílku. Nechte dovařit.
Poznámka od kuchařky
Je to starý recept naší devadesátileté bábi, které jí tohle vařila její maminka!! Je to prostá polévka, ale u nás tak obíbená, že ji vyžaduje i má pětiletá dcera! Chuť je vynikající!!!