Jáhlové šišky s ořechy

99
- reklama -

Suroviny

½ hrnku jáhel
1 hrnek vody
3 malé brambory vařené ve slupce
1 hrnek celozrnné mouky
hrst mletých ořechů
sůl
Dále:
med
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a uvaríme na pomalom ohni. Necháme zakryté vychladnúť.


    Zobrazit celý recept

  2. Pšeno zmiešame s najemno nastrúhanými zemiakmi, múkou, orechami a štipkou soli. Vypracujeme cesto (ako klasické zemiakové cesto).

  3. Z cesta odoberáme kúsky, ktoré vyšúľame na hrúbku cca 2 cm a narežeme na dĺžku asi 6 cm.

  4. Šišky varíme vo vriacej vode asi 4 minúty.
    Potom ich vyberieme dierovanou naberačkou a dáme na taniere.

  5. Polejeme tekutým medom a posypeme strúhanou čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z jednej knihy, len som si nepoznačila názov.