Pudink s příchutí černého bezu

57
- reklama -

Suroviny

1 vanilkový pudink (v prášku)
500 ml mléka
cukr
3 květy černého bezu (oprané ve vodě)
(máslo)

Postup přípravy receptu

  1. V polovině mléka krátce povaříme bezové květy.


    Zobrazit celý recept

  2. Odvar přecedíme, osladíme a dáme na oheň.

  3. Ve zbytku studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do horkého mléka.
    Pro zjemnění můžeme přidat kousek másla.

  4. Mícháme, povaříme, rozlijeme do misek a dáme chladit, nebo použijeme jako teplý přeliv např. na dukátové buchtičky (u nás na povidlové buchty, na piškot)

Poznámka od kuchařky

Bezový odvar lze zmrazit a podle chuti uvařit bezový pudink třeba na vánoce

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…