
- reklama -
Suroviny
4 porce
- hlavička květáku
- sůl
- bílý pepř
- chilli semínka
- na omáčku:
- máslo a mouka na jíšku (cca 2 lžíce másla a 2 lžíce mouky)
- vyvařená voda z květáku (asi 500 ml)
- 100 ml smetany
- 100 ml bílého vína
- hrst strouhaného výrazného čedaru
Postup přípravy receptu
-
Květák omyjeme a uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout.
-
V kastrolu si připravíme jíšku z másla a mouky.
-
Přidáme víno a vývar z květáku (tolik, kolik chceme omáčky a tolik, kolik jste připravili jíšky). Provaříme.
-
Pak už můžeme dát květák na gril.
-
Před dohotovením dáme do omáčky sýr, necháme rozpustit a nakonec smetanu a už nevaříme. Necháme zhoustnout a odstavíme.
-
Podáváme s grilovaným květákem a rýží. Sypeme semínky chilli a petželkou.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/
Kuchařka: terezicka1