Suroviny
- 5 vajec
- 150 g krupicového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 1 lžíce oleje
- Krém:
- 1 sýr Arla – natural cream cheese (nebo Philadelphia)
- 1 vanička tvarohu
- 1 smetana 33%
- malinová marmeláda (nejlépe domácí)
- 125 g malin
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a olejem, bílky s druhou polovinou cukru. Smícháme opatrně dohromady, přisypeme prosátou mouku a jemně promícháme. Vylijeme na plech s pečícím papírem, stěrkou zarovnáme a dáme péct do předehřáté trouby 200 °C na 8 – 10 minut.
-
Po upečení přiložíme nahoru plát pečícího papíru, plech otočíme, odloupneme připečený papír (ale ponecháme) a roládu ihned smotáme a necháme vychladnout.
-
Krém:
Vyšleháme si šlehačku se Smetana Fixem, smícháme tvaroh se sýrem a nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. Dochutíme cukrem podle chuti.
-
Vychladlý korpus opatrně rozmotáme, potřeme malinovým jamem a natřeme sýrovým krémem. U kraje poklademe malinami a smotáme. Celou roládu potřeme krémem, nahoře ozdobíme trezírovací špičkou a poklademe malinami. Lehce poprášíme mletým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Místo šlehačky lze použít zakysanou smetanu, ale pak je potřeba přidat do krému 2 PL želatinového ztužovače. Aby se mi roláda nelepila k podložce, podsypávám kokosem. http://www.majamotti.eu