Cheese Roll

49
- reklama -

Suroviny

5 vajec
150 g krupicového cukru
100 g polohrubé mouky
1 lžíce oleje
Krém:
1 sýr Arla – natural cream cheese (nebo Philadelphia)
1 vanička tvarohu
1 smetana 33%
malinová marmeláda (nejlépe domácí)
125 g malin

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a olejem, bílky s druhou polovinou cukru. Smícháme opatrně dohromady, přisypeme prosátou mouku a jemně promícháme. Vylijeme na plech s pečícím papírem, stěrkou zarovnáme a dáme péct do předehřáté trouby 200 °C na 8 – 10 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Po upečení přiložíme nahoru plát pečícího papíru, plech otočíme, odloupneme připečený papír (ale ponecháme) a roládu ihned smotáme a necháme vychladnout.

  3. Krém:

    Vyšleháme si šlehačku se Smetana Fixem, smícháme tvaroh se sýrem a nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. Dochutíme cukrem podle chuti.

  4. Vychladlý korpus opatrně rozmotáme, potřeme malinovým jamem a natřeme sýrovým krémem. U kraje poklademe malinami a smotáme. Celou roládu potřeme krémem, nahoře ozdobíme trezírovací špičkou a poklademe malinami. Lehce poprášíme mletým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Místo šlehačky lze použít zakysanou smetanu, ale pak je potřeba přidat do krému 2 PL želatinového ztužovače. Aby se mi roláda nelepila k podložce, podsypávám kokosem. http://www.majamotti.eu