Tříbarevná buchta (Ala)

51
- reklama -

Suroviny

Tmavé těsto:
300 g polohrubé mouky
150 g Hery
150 g cukru moučky
1 vejce
3 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
Náplň:
750 g tvarohu
3 vejce
4 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
mléko na zředění
Světlé těsto:
200 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
3 vejce
1/2 hrnku oleje
1/2 prášku do pečiva
5 lžíc vody

Postup přípravy receptu

  1. Tmavé těsto:
    Z uvedených surovin uhněteme tmavé těsto a na vymazaný a vysypaný plech rozprostřeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Náplň:
    Na tmavé těsto nalijeme tvaroh smíchaný s vejci a cukrem, případně trošku zředěný mlékem.

  3. Světlé těsto:
    Žloutky utřeme s cukrem, pak pomalu přidáváme ostatní suroviny a na konec vmícháme ušlehané bílky. Nalijeme na tvaroh.

  4. Dáme péci do předem vyhřáté trouby cca 180°C do zlatova. Zkoušíme špejlí, zda je propečená.