- reklama -
Suroviny
- 4 velké brambory
- 3 velké uvařené mrkve
- 1 plechovka cizrny bez nálevu (cca 240 g)
- hrst rozinek
- hrst nasekaných a nasucho opražených mandlí
- 1 bílý řecký jogurt
- šťáva z půlky citronu
- 1 lžička kari
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- snítka libečku, petrželky nebo čerstvého koriandru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí je oloupeme nakrájíme na kostičky. K bramborům přidáme na kostičky nakrájenou uvařenou mrkev, scezenou cizrnu, rozinky a opražené mandle.
-
V malé misce smícháme jogurt s kari, česnekem a citronovou šťávou. Takto ochucený jogurt vmícháme do salátu. Ochutíme solí a pepřem.
-
Nakonec vmícháme nasekanou bylinku a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky:
http://cookingwithsusa.blogspot.cz/
Kuchařka: Susa