- reklama -
Suroviny
- 300 g těstovin penne
- 1 mladá cuketa
- 2 jarní cibulky
- 30 g medvědího česneku
- sůl
- pepř
- 200 ml mléka
- 1-2 lžičky bramborového škrobu (Solamyl)
- 100 ml smetany
- 2 lžičky pesta z medvědího česneku ( nebo klasického bazalkového pesta)
- 100 g nastrouhaného sýra (nejlépe gouda)
- olej
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a dobře scedíme.
-
Cibulky nakrájíme na kolečka a cuketu na tenké dlouhé pásky. (Dobře to jde škrabkou na brambory).
Na pánvi rozehřejeme olej a cibulky s cuketou krátce osmahneme.
V hrníčku mléka rozmícháme škrob a zalijeme zeleninu na pánvi. Počkáme, až se začne vařit, pak přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, odstavíme a přimícháme pesto.
Medvědí česnek nakrájíme nadrobno a vmícháme do směsi.
Nakonec přimícháme i uvařené těstoviny. -
Vše rozdělíme do jednoporcových zapékacích misek a navrch nasypeme sýr.
Zapékáme asi 20 minut při 200°C, až se sýr roztaví a začne zlátnout.
Kuchařka: Angel 666