Čokoládovo-marcipánové košíčky

59
- reklama -

Suroviny

Na korpus:
2 středně velká vejce
2 lžíce horké vody (ne vroucí)
špetičku soli
100 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
1 polévková lžíce kakaa
1/3 ČL kypřícího prášku
Do rozdrobeného korpusu:
rybízová marmeláda
Na krém:
200 g kvalitní mléčné čokolády
152g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme zvlášť žloutky s jednou polovinou cukru a horkou vodou a bílky s druhou polovinou cukru. Opatrně smícháme, přimícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nalijeme do malé dortové formy vyložené pečícím papírem (průměr 18 cm) a dáme péct do trouby na 170°C cca 35 – 40 minut. Necháme vychladnout na mřížce.

    Nad párou si rozpustíme v misce čokoládu, sundáme z páry a po lžících do ní vmícháme zakysanou smetanu (kvalitní). Pořádně vymícháme a necháme vychladnout.

  2. Vychladlý korpus rozdrobíme do mísy, přidáme rybízovou marmeládu a rum, smícháme a necháme chvíli odpočinout. Přidáme pár lžic čokoládového krému (podle chuti) a vypracujeme stejně velké kuličky (aby byly nadýchané, ne udusané). Vyválíme si marcipán – kupovaný nebo doma udělaný mléčný krém) vykrájíme si kolečka větší než máme připravené kuličky, kuličky dáme doprostřed kolečka a uzavřeme jako do košíčku.

  3. Nahoru pak nastříkáme ozdobnou trezírovací špičkou špičku krému, na kterou můžeme dát višeň v rumu.

Poznámka od kuchařky

www.majamotti.eu