
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 2 sáčky rýže (dělám parboiled, nelepí se)
- 3 ks rybí filé
- svazek jarní cibulky
- menší pórek
- 2 stroužky česneku
- rozmarýn
- sůl
- kmín
- olej
- na posypání sýr
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme klasicky dle návodu na obalu.
-
Mezitím si na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a pórek. Osolíme, přidáme rozmarýn a poté na kostičky nakrájené filé. Všechno jemně podusíme a po chvíli přidáme kmín.
-
Nakonec do stejného hrnce (pánve) nasypeme uvařenou rýži, vše důkladně promícháme a můžeme podávat!
-
Já jako milovnice sýru na rizoto nastrouhám trochu eidamu, ale není to nutné. Na ozdobení se dá posypat na jemno nasekaným pórkem, či pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Počet porcí je orientační, záleží, kdo kolik sní.
Kuchařka: _Zuzana_