Salát z mrkve, jablek, banánu a salátové směsi

70
- reklama -

Suroviny

(množství je orientační)
2 mrkve
4 menší jablka
1 banán
hrstka salátu Misticanza (viz POZN.)
250 ml ovocného jogurtu (viz POZN.)
1 KL skořice
citronová šťáva
1 PL sezamového či jiného kvalitního oleje

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme, já jen vyloupnu ošklivá místa jablek, jinak neloupu, mrkev oloupeme. Obé nastrouháme. Oloupaný banán dle stupně zralosti buď nahrubo nastrouháme nebo rozmělníme, přidáme k mrkvi a jablkám a prokapeme citronem.

  2. Ze směsi salátu vybereme, pokud možno, od každého druhu pár lístků, které nasekáme. Přidáme do salátu. Opět ochutíme citronem a smícháme s olejem.

  3. Ochucený jogurt smícháme se skořicí, přichutíme citronem a opatrně vmícháme do salátu, dochutíme dle naší chuti a necháme odstát, aby se chutě spojily.

Poznámka od kuchařky

Salát Misticanza (Itálie a koupený v Kauflandu) je směs listů salátu insalatina, baby špenátu, mangoldu a řepy červené.

Jogurt – já použila jahodový jogurtový nápoj z farmy, která k nám dováží mléčné produkty a jsou opravdu vynikající. Jinak ale lze použit kvalitní bílý jogurt a smíchat jej s vlastním domácím nebo kupovaným džemem, případně dát i rozmixované drobné ovoce (jahody, rybíz, brusinky, borůvky… i směsi)

Jde o dietní a velmi svěží, lehký salát. Příjemně jsou v něm cítit sezamová semínka. Já si jej dala jako oběd. Ale samozřejmě jde i ke svačině nebo lehké večeři.