![Jáhlovo-květáková kaše s pečeným česnekem_5ff7a877c88f1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/jahlovo-kvetakova-kase-s-pecenym-cesnekem_5ff7a877b52e0.jpeg)
Suroviny
2 porce
- 1 menší květák
- 1 hrnek jáhel
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 1 hlavička česneku
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený česnek pečte v troubě vyhřáté na 190 °C cca 30 minut.
-
Po upečení rozbalte alobal a česnek vytáhněte. Jáhly uvaříme podle návodu na obalu a odložíme stranou. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jakmile je květák uvařený, slijeme vodu a přidáme k němu uvařené jáhly
-
Vmícháme lžičku přepuštěného másla a necháme ho rozpustit. Nakonec do směsi vymáčkněte všechen upečený česnek ze stroužků. Ponorným mixérem rozmixujte hmotu na jemnou kaši. V případě potřeby osolte a podávejte s pečeným masem.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂
http://cookingwithsusa.blogspot.cz/