Suroviny
- kuřecí prsa
- tuk
- sůl
- pepř
- česnek
- BBQ omáčka
- tortilla chips (kupované)
- sýr
- cibule
- rajčata
- slanina
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Na trošce tuku osmahneme na drobné kousky pokrájené maso; trošku osolíme (tortilla chips bývají solené), opepříme, přidáme třený (nebo granulovaný) česnek a bohatě zastříkneme BBQ omáčkou. Chvilku podusíme.
-
Plech poklademe souvislou vrstvou tortilla chips a dále vrstvíme: polovinu ochuceného masa, nahrubo strouhaný sýr (výborný je gouda + čedar ½ na ½) cibuli na kolečka, rajčata na kostky, sekanou petrželku. Dáme další vrstvu chipsů a postup zopakujeme.
-
Zapečeme asi 15 minut při 180°C.
-
IHNED podáváme – časem přestává být křupavé.
-
Poznámka: porce můžeme obohatit ochuceným jogurtem a jídlo podávat se zeleninovými saláty.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Jídlo jsem ochutnal na návštěvě a posléze připravil podle postupu hostitelky.
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…