
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 100 g pohanky
- 250 g vařených fazolí
- 2 mrkve
- 1 cibule
- sůl
- olej
- 3 stroužky česneku
- 4 brambory
- petrželová nať
- 1 lžíce červené mleté papriky
Postup přípravy receptu
-
Pohánku zalejeme vriacou vodou, asi na prst nad pohánku, zakryjeme a zabalíme na 30 min do perín.
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme papriku a na kocky narezané zemiaky. Osolíme, zalejeme vodou a varíme do mäkka.
-
Pridáme uvarenú fazuľu a pohánku a necháme prejsť varom ( nevariť !).
-
Nakoniec pridáme nastrúhanä mrkvu a nasekanú vňať. Už nevaríme, len premiešame.
Kuchařka: tejaja