
- reklama -
Suroviny
- mleté maso mix
- vejce
- smažená sušená cibule
- rohlíky
- mléko
- koření
- krémové žampiony
- česnek
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Z větších žampionů vyřízneme nožičky, kloboučky neloupeme. Hlavičky vymažeme česnekovou solí nebo utřeným česnekem a osolíme.
-
Mleté maso zpracujeme na sekanou – smícháme s rohlíky namočenými v mléce, přidáme vajíčko, cibulku, koření jaké máte rádi (používám suchou polévkovou směs Alnatura z DM). Přidala jsem i na kostičky pokrájený zbytek uzeného, opečeného spolu s nožičkami od žampionů.
-
Z masové směsi utvoříme kuličky, které vmáčkneme do kloboučků a pečeme (hlavičkou dolů :)) asi půl hodiny – dokud není sekaná upečená.
Poznámka od kuchařky
Původně to byly jen narychlo nedbale plněné žampiony, teprve po upečení jsem zjistila, že mi v troubě už začala sezona :-))
Kuchařka: hosta