Žampionové suchohřiby

83
- reklama -

Suroviny

mleté maso mix
vejce
smažená sušená cibule
rohlíky
mléko
koření
krémové žampiony
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z větších žampionů vyřízneme nožičky, kloboučky neloupeme. Hlavičky vymažeme česnekovou solí nebo utřeným česnekem a osolíme.

  2. Mleté maso zpracujeme na sekanou – smícháme s rohlíky namočenými v mléce, přidáme vajíčko, cibulku, koření jaké máte rádi (používám suchou polévkovou směs Alnatura z DM). Přidala jsem i na kostičky pokrájený zbytek uzeného, opečeného spolu s nožičkami od žampionů.

  3. Z masové směsi utvoříme kuličky, které vmáčkneme do kloboučků a pečeme (hlavičkou dolů :)) asi půl hodiny – dokud není sekaná upečená.

Poznámka od kuchařky

Původně to byly jen narychlo nedbale plněné žampiony, teprve po upečení jsem zjistila, že mi v troubě už začala sezona :-))