
Suroviny
- 1 kg bůčku
- sůl
- pepř
- česnek
- grilovací koření
- mletá sladká paprika
- olej
- med
Postup přípravy receptu
-
Bůček v celku omyjeme a na kůži uděláme ostrým nožem mřížku. Osolíme z obou stran a opepříme a vložíme do pečící mísy.
-
Připravíme si marinádu (olej, mletá paprika, grilovací koření, čím víc tím líp, nic tím nezkazíte, spíše naopak, med a prolisovaný česnek) vše promíchat a potřete tím celý bůček.
-
Přikryjte a vložte do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů na 30 minut. Potom snižte teplotu tak na 150-170 a pečte další hodinu a půl. Mezitím vždy co půl hodiny potírejte zbylou marinádou. Potom zvyšte teplotu opět na 220 a odkryjte víčko, ať je kůžička dobře křupavá.
-
Nakrájejte si plátky a můžete jíst třeba s bramborem, já osobně to mám rád s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Bůček můžeme nechat přes noc marinovat, chuť je daleko lepší. Tento způsob dlouhého pečení má svůj důvod, maso se rozpouští samo na jazyku.









